Παρασκευή, Ιουλίου 04, 2014

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ "ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΔΕΚΑΤΗ"

                                                                 
                                                                     ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ο κομμωτής Ερνέστο Πάντσεφ έκλεινε το μαγαζί του, βιαστικά, γιατί πλησίαζε η ώρα του αγώνα. Η μητέρα του είχε ετοιμάσει το αγαπημένο του φαγητό, το οποίο θα απολάμβανε, έχοντας την τηλεόραση ανοιχτή απέναντι του, και με σίγουρη την πρόκριση, θα έβγαινε να το γλεντήσει στο μπαρ “Esperanza”, με τον αγαπημένο του φίλο Κάρλο.
Την ώρα που ετοιμαζόταν να πάρει το σακάκι του, στην πόρτα εμφανίστηκε μια λεπτή κοπέλα, με ίσια, μακριά μαλλιά και βλέμμα ανήσυχο.
-Δεν σας πρόλαβα, έτσι;
-Από ότι βλέπετε, ετοιμαζόμουν να φύγω. Έχω, ήδη, καθυστερήσει.
-Αν μπορούσατε να με εξυπηρετήσετε. Έχω ένα σημαντικό ραντεβού και δεν μπορώ να το αναβάλλω. Πως μπορώ να πάω με τέτοια μαλλιά; Προσπάθησα να τα φτιάξω μόνη μου, αλλά δεν τα κατάφερα. Πως θα μπορούσα, άλλωστε, με αυτό το χάλι; Ροζάριο, ξέχασε το, είπα, χρειάζεσαι κομμωτήριο.  Δεν θα καθυστερήσετε, ένα απλό φρεσκάρισμα θα κάνετε. Όλα τα άλλα μαγαζιά έχουν κλείσει. Όλοι έφυγαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Ο Ερνέστο, κοίταζε τα μαλλιά της Ροζάριο και συμφωνούσε μαζί της, αλλά δεν ήθελε να εκφράσει επαγγελματική άποψη. Θα ήταν περισσότερο καταδικαστική από την γνώμη της, και η αξιοπρέπειά του δεν του το επέτρεπε, κυρίως, για ανθρώπους που συναντούσε πρώτη φορά. Σκεφτόταν την μητέρα του να τον περιμένει καθισμένη στην κουζίνα, με το φαγητό σερβιρισμένο στο πιάτο.
-Είναι για το ραντεβού που τόσο περίμενα. Ο Κερένιο μετά το αγώνα θα με συναντήσει στου Πέντρο για ποτό. Να ξέρατε πόσο περίμενα αυτήν τη στιγμή. Νομίζω ότι είμαι ερωτευμένη μαζί του.
Η Ροζάριο απορούσε για την εξομολογητική της διάθεση και μάλιστα σ’έναν άγνωστο. Αλλά δεν την ένοιαζε τίποτα άλλο πέρα από το ραντεβού της με τον Κερένιο. Ας την χαρακτήριζαν όπως ήθελαν, δεν έδινε λογαριασμό σε κανένα, αν κι ο Ερνέστο έδειχνε πρόσωπο που μπορούσες να εμπιστευτείς, ακόμα κι αν δεν τον γνώριζες.
Ο Ερνέστο απών από τέτοιες ερωτικές απόπειρες, βλέποντας τα λαμπερά μάτια τής κοπέλας δεν μπορούσε να αρνηθεί.
Ας μην έβλεπε τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η μητέρα του ήταν κατάλληλη να του μεταφέρει τις φάσεις που θα έχανε. Ήταν καλύτερη από σπορτκάστερ.
Βέβαια δεν είχαν προβλέψει την ήττα της ομάδας τους, την απογοήτευση του Κερένιο, που, εντελώς απελπισμένος, θα συνέχιζε να πίνει μπύρες, μέχρι τα ξημερώματα, αγνοώντας τις κλήσεις της Ροζάριο.

Ο πίνακας είναι του Marek Włodarski

Δεν υπάρχουν σχόλια: