Παρασκευή, Μαΐου 03, 2024

Η ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΣΚΑΡΙΩΤΗ


 Ο Αθανάσιος Ισκαριώτης και ο Μανόλης Εμμανουηλίδης, επονομαζόμενος «Ναζωραίος», λόγω της ομοιότητάς του με την εικόνα του Θεανθρώπου, όπως έχει απεικονιστεί στην Ορθόδοξη και Αναγεννησιακή ζωγραφική, ήταν βασικά και αναντικατάστατα στελέχη της ποδοσφαιρικής ομάδας «Δόξα Παραδείσου», της επαρχιακής πόλης Σταυρούπολης. Η συνεργασία τους στο γήπεδο ήταν άψογη, στη προσωπική τους ζωή ήταν αχώριστοι φίλοι, γκαρδιακοί, υπόδειγμα ανιδιοτελούς φιλίας.

Σ’έναν αγώνα όμως του τοπικού πρωταθλήματος, που θα έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή, ο Ισκαριώτης, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο, δεν τροφοδότησε τον αμαρκάριστο μπροστά στο άδειο τέρμα «Ναζωραίο», προτιμώντας να σουτάρει, στέλνοντας τη μπάλα στο παρακείμενο χωράφι με τις ελιές, με αποτέλεσμα να χαθεί η σίγουρη νίκη που στέρησε από την  ομάδα της Δόξας Παραδείσου τον τίτλο του πρωταθλητή.

Έξαλλος από την ενέργεια του ποδοσφαιριστή της ομάδας του, ο πιστός οπαδός Πιλάτιος Καλογήρου, με το παρατσούκλι «Ο Πόντιος», λόγω της ελαφρότητας του νου του, εκδήλωσε την οργή του για την απόφαση του μοιραίου ποδοσφαιριστή, τραντάζοντας μανιωδώς τα προστατευτικά κάγκελα του γηπέδου, αποδίδοντας την ετυμηγορία του: «Πουλημένε, τον σταύρωσες ρε τον Ναζωραίο και μαζί μ’αυτόν ένα ολόκληρο χωριό. Καλύτερα να πας κρεμαστείς! Σήμερα από το γήπεδο δεν βγαίνεις ζωντανός!». 

Μπροστά στην αναστάτωση που προκλήθηκε, αφού με την καταδικαστική απόφαση του Πιλάτιου συμφώνησαν και αρκετοί οπαδοί της ομάδας, ο Ισκαριώτης επέστρεψε σπίτι του με συνοδεία αστυνομίας, η οποία κλήθηκε εσπευσμένα να προστατέψει τον προδότη ποδοσφαιριστή, όπου παρέμεινε έγκλειστος μέχρι να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: