Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2009

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ

Δύο νέα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν χτες σε Χαλκιδική και Σαλαμίνα αυξάνοντας τον αριθμό των εργατών που σκοτώνονται στον χώρο δουλειάς εξαιτίας των ελλιπών συνθηκών ασφαλείας. Στα μεταλλεία χρυσού στην Στρατονίκη Χαλκιδικής, ένας εργάτης σκοτώθηκε, ένας ακρωτηριάστηκε και αρκετοί κινδύνευσαν όταν, στις 10 το πρωί, υπόγεια στοά κατέρρευσε και τους καταπλάκωσε. Και πριν δύο χρόνια είχε γίνει ατύχημα με νεκρό εργάτη στα συγκεκριμένα μεταλλεία που εκμεταλλεύεται η "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.". Συγχρόνως στην Σαλαμίνα ο 43χρονος οικοδόμος Αν. Βραχάμης έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία, όταν το μηχάνημα που χειριζόταν ακούμπησε ηλεκτροφόρα καλώδια κατά την διάρκεια εργασιών από την εταιρεία σκυροδέματος στην οποία δούλευε.

4 σχόλια:

Pellegrina είπε...

Γεια σου. Είναι πολύ περισσότεροι από όσους φτάνουν στις ειδήεις. Στο σχολείο μου (νυχτερινό τεχνικό λύκειο) έχουμε κάθε τόσο περιτπώσεις: παιδιά που πέφτουν στα φρεάτια του ασανσέρ, παιδιά που σκοτώνονται μεταφέροντας με το μηχανάκι πίτσες ανάμεσα σε φορτηγά, νεαρούς ηλεκτρολόγους που σκοτώνονται από ηλεκτροπληξία. Η εκμετάλλευση είναι πάντα εδώ και είναι και θα είναι πάντα το μεγαλύτερο θέμα...

Συχνά επίσης το "ατύχημα" αποδίδεται στην απροσεξία των θυμάτων, αλλά το τραγικό είναι ότι αυτό μας ικανοποιεί. Δεν σκεφτόμαστε ότι δεν έχουν τη δύναμη -ίσως ούτε και το μυαλό, νεαροί είναι- να επιβάλουν τα μέτρα προφύλαξης (εδώ δεν εχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν ένσημα!)

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@Pellegrina
Έχει απόλυτα δίκιο!
Καλό Σαββατοκύριακο.

Pellegrina είπε...

Σαββατοκύριακο βροχερό, κι εγώ μελαγχόλησα σαν χαζοέφηβη, όπως δείχνει και το χαζομπλογκ. Θα μου περάσει; (κι αυτό;)

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@Pellegrina
Χαζέψτε τη βροχή!
Χαζέψτε λίγο μουσική!
Χαζολογήστε με τους φίλους σας!
Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το χάζι;