Πέμπτη, Απριλίου 30, 2009

Η ΑΒΛΕΨΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΝΟΜΥΑΛΟΣ ΜΥΩΠΑΣ

Υπό του Σπυρίδωνος Ταχτίτση

Προ μηνός, ο έμπυρος Γιώργος Μίχος πληροφορημένος, όπως ισχυρίζεται, από τους χαφιέδες αυλοκόλακες του, για μια αβλεψία μου , ανάρτησε το παρακάτω κείμενο το οποίο αναδημοσιεύω σχολιασμένο.
Η ακριβής του διατύπωση βρίσκεται εδω: Γιώργος Μίχος: O Ταχτίτσης (Απεσύρθη από τον συγγραφέα).

Συμπαθής πτωχαλαζών ελληνάκος(εγώ), από αυτούς που ο καιρός έπαιξε καλά(παίζει κι ο καιρός;). Θέλει όμως να γίνει των γραμμάτων(ποιος τι χάρη μου. Πουσαι μάνα να δεις το γιόκα σου). Και γιατί να μη γίνει(έλα ντε). Επιφανειακά τί του λείπει που το έχουν οι άλλοι(για εμένα γράφει, επαναλαμβάνω). Μέχρι και δυο ραφάκια βιβλιοθήκη έχει(ο φτωχούλης). Ξέρει και ονόματα (ευχαριστώ). Ονόματα συγγραφέων από αυτά που ξέρουν οι "ψαγμένοι"(ξανά ευχαριστώ). Ξέρει πως ο ψεύτης κι άδικος ντουνιάς(Καζαντζίδης) το πολύ πολύ σηκώνει λαϊκό άσμα(Τάκης Σούκας πχ), αλλά μια ζωή λαϊκά άσματα(έλα ντε); Του θυμίζουν τη μιζέρια του σπιτιού του(εδώ το παρατράβηξες το σχοινί, αθερίνα). Αυτός θέλει να είναι διανοούμενος(γιατί, κουμάντο θα μου κάνεις;). Να μιλάει όπως αυτοί στα παράθυρα και στις παρουσιάσεις(τι μόνο στον καθρέφτη και στο δρόμο;). Έψαξε και βρήκε(ας είναι καλά το διαδίκτυο) ονόματα που τον κάνουν αξιοσέβαστο(άκου τα, Παντελή!). Ένα όμως το παράκουσε(το ριμάδι το ακουστικό!). Το άρπαξε το αυτί του αλλά όχι καλά(ελαττωματικό θα είναι, έχασα και την εγγύηση). Έτσι αντί Καχτίτσης, του βγήκε Ταχτίτσης(αχ, αχ, θα σε μαλώσω παλιόπαιδο.). Έτσι τον φωνάζαμε από ένα διάστημα και μετά. Ταχτίτση(ούτε καν Ταχτσίδη, να ανέβω και λίγο, αν και Ολυμπιακός). Αλλά προσεχτικά(πολιτικώς ορθόν). Να μην το πάρει χαμπάρι ο καημένος(σνιφ, σνιφ). Γιατί όπως όλοι οι καημένοι(όπα μεγαλοθυμία!) είναι και εύθικτος(για ένα φιλότιμο ζούμε, ρεεεεεε!). Συμπαθής πτωχαλαζών ελληνάκος(την τρίτη καίγεσαι). Αντάλλαξε την λεβεντιά(α ρε γλέντια) που πιθανόν(κρατάμε και μια πισινή) είχε σαν άνθρωπος με τον εξευτελισμό του ημιμαθούς(τώρα τα χαλάμε). Και γίνεται γελοίος(ε, ε, σεμνά) και αποκαλύπτεται, για ένα ταυ(κεφαλαίο έτσι, να το επισημαίνουμε). Του Ταχτίτση, με το όνομα (όχι το επώνυμο)...
Και μην τολμήσετε να του πείτε ότι είναι συμπαθής(Thank you, my Lord), θυμώνει(γκουουουρ, γκουουουρ) ...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Έλα ντε που μια μικρή λεπτομέρεια του τα χάλασε όλα. Το κλίκ στην εικόνα. Μάλιστα την εποχή που ζούμε για ένα κλικ.

5 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Να 'στε καλά γέλασα πολύ σήμερα, με τα κίτρινα της παρένθεσης που απαντούν στον έμπυρο σχολιασμό των αυτόκλητων θεών του δικτύου. Των σεμνών και ταπεινών μπλογκοκριτικών(ε ρε γέλια!)
Απορώ πώς τολμάμε να γράφουμε όλοι μας, οι πτωχοί... Από την άλλη, έχει γελάσει ο κάθε πικραμένος, από κολακευτικά, εμετικά σχόλια των εμπύρων κριτικών, σε γλειψιματίες, ατάλαντους και δια γυμνού οφθαλμού, της μεγαλειότητάς των. Σλουουουρπ!!! Τί γλυκιά η σόλα σου Τρισμέγιστε! :ΡΡΡΡΡ
Ελπίζω να μην σας έκοψε την όρεξη η έμπυρη κριτική. :))))))))))
Καλό μήνα και όλη η ομορφιά του Μάη στη ζωή σας!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

Αγαπητή Μαριάννα
Καλό μήνα γεμάτο υγεία και εκπλήρωσης στόχων.
Πάντα πρέπει να απαντάμε στις προκλήσεις των αφελών, που θεωρούν ότι εδώ, σ'αυτόν τον χώρο, επιτέλους μπορούν να διώξουν τη μικροαστική τους μιζέρια, προσδοκώντας να αποκτήσουν αυτά, που εκεί έξω τους στέρησαν.
Περισσότερο όμως αυτό που τους στερεί την αυτογνωσία είναι η έπαρση, ιδιότητα κάθε καταπιεσμένου αστού, που καθαγιάζει τη μηδαμινότητά του με προσδοκίες προσωπικής ανέλιξης.
Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Οι παλίμπαιδες παίζουν, κανείς δεν κερδίζει... Η ζωή είναι αλλού

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@ανώνυμος
Έχετε εκπομπή στην τηλεόραση; Το ονοματάκι σας;

Ανώνυμος είπε...

Περίφημα τα ανακλαστικά σας...

Δια την αντιγραφήν
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ