Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ


Εμείς, οι αθλητές του δρόμου 110 μέτρων μετ’εμποδίων, με την επιστολή αυτή θέλουμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για τη μεροληπτική στάση του συγγραφέα  Γιάννη Ευσταθιάδη  προς τους αθλητές του δρόμου  100 μέτρων.
Του υπενθυμίζουμε ότι η διαφορά  δέκα μέτρων απόστασης που διανύουμε περισσότερο από τους συναθλητές μας,  δεν αποτελεί κριτήριο  ή λόγο ικανό να ακυρώσει  την λογοτεχνική καταγραφή  της δικής  μας αθλητικής επιλογής.Είμαστε κι εμείς  «σαν εγκιβωτισμένοι στις διαστάσεις του χαραγμένου με κιμωλία διαδρόμου», κ. Ευσταθιάδη. Σώματα που ακουμπάμε ιεροτελεστικά τα χέρια στη γη, αναπαριστώντας  μια προσευχή, όπως με ποιητική διάθεση αναφέρεστε στους συναθλητές μας  των 100 μέτρων. Ο καθένας από μας είναι ένας μικρός θεός,  όσο κι αν τα λόγια σας δεν εμπνέονται από τη δική μας προσπάθεια. 
Βέβαια, γνωρίζουμε ότι η αναφορά σας γίνεται με βάση την πρόθεσή σας  να γράψετε εκατό κείμενα για τον αριθμό 100. Άρα ο αποκλεισμός μας γίνεται με κριτήρια καθαρά λογοτεχνικά.  Αλλά θα μπορούσατε, όπως ακούσατε το φίλο σας Αχιλλέα, που υποστήριζε τον αριθμό 99, και αφήσατε το  κείμενο αριθμός 100 κενό,  σε μελλοντικό χρόνο, να στρέψετε το βλέμμα σας  και σε μας, να αφιερώσετε ένα κείμενο για τη δική μας επιλογή, αποκαθιστώντας την κατάφωρη αδικία που επιτελέσατε  στο  αγώνισμα που επιλέξαμε να συμμετάσχουμε.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

Γιάννης Τσιρώνης
Παναγιώτης Νταής
Πέτρος Μουσόπουλος
Θανάσης Κριαράς
Παύλος Κούρτης
Διονύσης Περπινιάδης
Στάθης Ψαλτόπουλος 
Παναγιώτης Δούλος
Κώστας Παπαμανώλης
Δήμος Καρτερός
Δημοσθένης Παπαπέτρου
Κυριάκος Δελόπουλος
Πέτρος Πιπίνης
Βαγγέλης Νούσης

Η διαμαρτυρία αναφέρεται στο διήγημα του Γιάννη Ευσταθιάδη "Δρόμος 100 μέτρων" από το βιβλίο του "Εκατό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: