Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2016

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΧΑΡΟΥΣ ΣΤΟ "LE MONDE"


Ο Γιώργος Δημοχάρους, μετά το μεσημεριάτικο, κατευναστικό ύπνο, έβαψε τα νύχια του με Nail Lacquer, σε απόχρωση hot coral, της Estee Lauder, ντύθηκε με T-shirt, μονόχρωμο μπλε, βερμούδα λευκή, καλοκαιράκι ήτανε,  φόρεσε τα  πατίνια του και βγήκε. 
Ανέβηκε με επιδέξιες, χορευτικές φιγούρες την Πέτρου Μαρτινίδη, αγόρασε τσιγάρα και εφημερίδα απ’ το περίπτερο, έριξε μια ματιά στα περιοδικά και συνέχισε μέχρι να φτάσει στο καφέ «Le Monde». Έκατσε σ’ ένα τραπεζάκι, με θέα την κίνηση του δρόμου, παράγγειλε macchiato freddo, άνοιξε την έφημερίδα του, διάβασε την είδηση που τον ενδιέφερε, ότι ο Ιωάννης Περαχωρίτης, βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη τού Γιώργου Δημοχάρους, βρέθηκε πνιγμένος σε ερημική παραλία της Ανατολικής Αττικής. “Τα  ακριβή αίτια του θανάτου του”, αναφερόταν στην είδηση,  “θα φανούν από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.  Έρευνα διεξάγει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής
Ένας-ένας φεύγουν, σκέφτηκε ο Δημοχάρους. Τελείωσε τον καφέ του, άφησε πέντε ευρώ  στο ποτηράκι του λογαριασμού, χαιρέτισε τη Ζίβκα από μακριά, δείχνοντας  με το βλέμμα του το λογαριασμό στο τραπέζι, και κατέβηκε  τη Δημητρίου Λάσκαρη,  στην επιστροφή του για το σπίτι, γλυστρώντας  ανάμεσα στους περαστικούς, με κινήσεις επαγγελματία πατινέρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: