Κυριακή, Μαΐου 10, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ Σ' ΕΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑ


Το διήγημα «Αστυνομικό διήγημα» αντλεί το περιεχόμενό του από το συμπέρασμα του επιθεωρητή Πιερ Ωγκρατέν, ο οποίος, μετά από ενδελεχή έρευνα επτά μηνών, έγραψε στο πόρισμά του προς το διευθυντή ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος στο οποίο υπηρετούσε.
«Ο δολοφόνος είναι αθώος».


Ο πίνακας "Portrait of Pierre Broodcoorens" είναι του Rene Magritte


2 σχόλια:

Rosa Mund είπε...

Σε συνέχειες λοιπόν.
Για να υπάρχει και σασπένς.
Καλά το πάτε.
Τα μαλλιά της κεφαλής μου αρχίζουν την πτωτική τους τάση.

Αλήθεια, τι θα θέλατε να σχολιάσει κανείς από όλο αυτό το φλύαρο υλικό, που σεις προσφέρετε αφειδώς; (Πλατύ χαμόγελο!)

Ώστε λοιπόν, εννοείτε να γίνετε συγγραφέας...
Αστυνομικών, έστω.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

Γιατί σασπένς; Γνωρίζουμε ότι ο δολοφόνος είναι αθώος. Το διήγημα τα λέει όλα με τρεις λέξεις. Ότι υπάρχει έγκλημα, θύμα, θύτης, λύση του μυστηρίου. Εμπιστευτείτε τον έμπειρο Ωγκρατέν. Σπάνια λαθεύει, πιστέψτε με.
Αλλά αν κινδυνεύετε να χάσετε τα μαλλιά σας, καλύτερα μη διαβάζετε αυτά που γράφονται εδώ. Καλύτερη θεραπευτική μέθοδος είναι να διαβάζετε τα εγκεκριμένα από εκδοτικούς οίκους, κριτικούς εφημερίδων και διαδικτύου, διηγήματα, μυθιστορήματα, ποίηση, δοκίμια. Λειτουργούν άψογα στον τριχωτό της κεφαλής, ανανεώνουν τις ρίζες, και δυναμώνουν τα μαλλιά. Άσε που κυκλοφορούν υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Φ (Το Φ Δεν σημαίνει φάρμακο).
Όσον αφορά τη φιλοδοξία μου να γίνω συγγραφέας, η δουλειά μου δεν το επιτρέπει. Ποια είναι η δουλειά μου; Θα το μάθετε σε επόμενη ανάρτηση. Ας αφήσουμε λίγο σασπένς, που τόσο σας αρέσει, για το τέλος.

Ας θυμηθούμε το τραγούδι λόγω επικαιρότητας.
https://www.youtube.com/watch?v=PoFM4pWCAg0