Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13, 2009

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητέ φίλε και συνεργάτη Σπύρο
Θέλω να σε ευχαριστήσω για την προσπάθεια που κατέβαλες, κατά τη διάρκεια της απουσίας μου, να διατηρήσεις το επίπεδο του μπλογκ σε υψηλό επίπεδο, το οποίο έχω καταφέρει να δημιουργήσω μετά από δυο χρόνια επίμονης και επιμελούς εργασίας. Μην πω ότι το ξεπέρασες και το θεωρήσεις φιλοφρόνηση. Διατήρησες την ποιότητα, τη δημιουργικότητα, το στοχασμό, την ευρηματικότητα που διαθέτει ο χώρος που σε φιλοξένησε.
Άλλωστε η ικανότητά σου επιβραβεύτηκε από τον αριθμό και την ποιότητα των σχολίων που δέχτηκαν οι αναρτήσεις σου. Βέβαια εδώ θέλω να σημειώσω, ότι το γυναικείο κοινό σε τίμησε, δεόντως, με την παρουσία του, γεγονός το οποίο δεν ξέρω αν οφείλεται στις αναρτήσεις σου, στην ετοιμότητα και την ευστοχία των σχολίων σου ή στη φωτογραφία σου πάνω στο άλογο, όταν έφτανες στον ταπεινό μου χώρο. Πεπεισμένος ότι το αναγνωστικό κοινό του παρόντος μπλογκ, διαθέτει την απαραίτητη γνώση και μόρφωση, ικανές να αποτρέψουν τη διείσδυση ανιδιοτελών προθέσεων, τείνω να πιστέψω ότι όλα οφείλονται μόνο στο γραπτό σου λόγο.
Πρέπει όμως να σου εκμυστηρευτώ ότι ζήλεψα λίγο, γιατί μετά από προσπάθειες δύο χρόνων, δίνοντας τον καλύτερο ευατό μου, και την καλύτερη φωτογραφία μου, πέρυσι το καλοκαίρι, ελάχιστες γυναίκες ανταποκρίθηκαν επικοινωνιακώς στην προσπάθειά μου.
Βέβαια, αγαπητέ μου, θα σε μαλώσω για κάποια ορθογραφικά ολισθήματά σου. Βρε αθεόφοβε, συγγνώμη για την οικειότητα, τι είναι αυτά που έγραψες στην κ.Κατερίνα σ-μ «ότι δεν λατρεύουμαι το Divani-Divani» Που το βρήκες το «λατρεύουμαι»(ποιοι;) και έκανες την κοπέλα να μην σου ξαναγράψει; Αμ το άλλο, που έκλεισες το σχόλιό σου στην αγαπητή Μαριάννα, «με πολύ πολύ αγάπη», επίρρημα έβαλες πριν από το ουσιαστικό; Το επίθετο που θα το έβαζες; Ελπίζω να μην έχασα δυο σπουδαίες, ευφυείς συνομιλήτριες, ευρυμαθείς γνώστριες της λογοτεχνίας, που τιμούν, κατά καιρούς, την προσπάθειά μου.
Σου εύχομαι καλό χειμώνα, έτοιμο να αντιμετωπίσεις με επιείκεια τις προκλήσεις της ζωής.
Φιλικά
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

8 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Ω! Ως ευ παρέστητε φίλτατε! Πολύ σας πεθυμήσαμε... Όχι ότι δεν περάσαμε καλά με τον κ. Ντουμάνη, το αντίθετο, υπήρξε άψογος. Μακάρι να εύρισκα κι εγώ έναν τέτοιον αντικαταστάτη. Όσον αφορά τις ασημαντότατες ορθογραφικές λεπτομέρειες, ούτε ο Μίχος να ήσασταν, ο αλάνθαστος! :Ρ
Μα όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, θα κοιτάμε το δάχτυλο;
Η ουσία είναι στην ποσότητα της αγάπης και ουδόλως μας αφορά αν εκφράζεται με επίρρημα ή με επίθετο, μην πω χε*τήκ^με και ρίξω το επίπεδο στο δάπεδο. :))))))

Στέλνω όλη μου την αγάπη λοιπόν και στους δυο σας και σας εύχομαι καλό και δημιουργικό φθινόπωρο!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@μαριάννα
Καλώς σας βρήκα!
Σκέφτομαι να κρεμάσω κάποιες φωτογραφίες τού καλοκαιριού, αλλά φοβάμαι ότι θα μελαγχολήσουμε.
Για τα ορθογραφικά και συντακτικά ατοπήματα που εμφανίζονται στο διαδίκτυο, εντός των επόμενων ημερών θα γράψω τις ιδέες μου.
Τώρα που το αναφέρατε, έπαψα να ζηλεύω το Μίχο, το απόλυτο είδωλο κάθε επίδοξου λογοτέχνη, ο οποίος, στο ίδιο του το σπίτι, το "Ποιείν" ακούει τα σχολιανά του.
Καλό φθινόπωρο, να είστε πάντα ακμαία να μας γοητεύετε με την γραφή σας.

μαριάννα είπε...

Να τις αναρτήσετε τις φωτογραφίες και μην ανησυχείτε καθόλου. Έχουμε τόσα πολλά να μας μελαγχολήσουν προεκλογικά... :)
Όσον αφορά τα τεκταινόμενα στο ποιείν, σπανίως παρακολουθώ πια, έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους, ανιαρότατα επαναλαμβανόμενοι.

Την καλησπέρα μου!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@μαριάννα
Στις διαταγές σας!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν ήσουν εσύ Αρλ... εκείνος;

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@Ετερώνυμος
Τώρα το κατάλαβες;

Ετερώνυμος είπε...

Έτερος ο ανώνυμος! Εγώ είμαι ο Ετερώνυμος!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@ετερώνυμος
Έχεις δίκιο. Μα, που βρέθηκε αυτός ο ανώνυμος μέσα στη μέση;
Ανώνυμε,
Τώρα το κατάλαβες;