Κυριακή, Μαΐου 09, 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 26η

 

O παλαιστής Paolo Palestra  σε ηλικία τριανταπέντε ετών αποσύρθηκε από τους αγωνιστικούς στίβους. Απόκτησε την ελληνική ιθαγένεια γεννημένος στην Ελλάδα, με γονείς από το Sesto του Μιλάνου, λάτρεις της Ελλάδας, που στα μέσα της δεκαετίας του εξήντα εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο Παγκράτι, ως επίσημοι αντιπρόσωποι της Piaggio. 
Ο Palestra κέρδισε αρκετούς τίτλους με την ομάδα του  «Άτλας Παγκρατίου» σε πανελλήνιους αγώνες, με αποτέλεσμα να κληθεί στην Εθνική ομάδα πάλης. Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες  της Ατλάντα και του Σίδνεϋ,  σ’ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και δυο πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Όταν αποσύρθηκε δέχθηκε μια πρόσκληση από το τσίρκο «Arena», να συμμετάσχει κάθε Σαββατοκύριακο στο event “Παλεύοντας με τον Palestra», όπου κάθε επισκέπτης μπορούσε να αναμετρηθεί μαζί του στο αγώνισμα  ελεύθερης πάλης, εάν το επιθυμούσε. Ο Palestra δέχθηκε, συμπληρώνοντας το εισόδημα που λάμβανε στο λιμενικό σώμα που ήταν διορισμένος τιμητικά,  λόγω της 6ης θέσης που πήρε στους Ολυμπιακούς αγώνες  του Σίδνεϋ.
Παρά το ρίσκο που αναλάμβανε η διεύθυνση του τσίρκου, η ιδέα του γενικού διευθυντή αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από επιτυχής. Παρόλο που ο Palestra ήταν σωματώδης, βαρύς, επιβλητικός, και κυρίως έμπειρος, αρκετοί αυτάρεσκοι νεαροί, χτισμένοι μέσα σε γυμναστήρια και αναβολικά, θέλησαν να παλέψουν μαζί του. Όλοι όμως νικήθηκαν. Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 2 Μαΐου 2021, όταν ένας αυθάδης νεαρός, ψηλός και οστεώδης, πέταξε τα ρούχα του, έμεινε με τα εσώρουχα, κόντρα στους κανονισμούς, και ανέβηκε στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει τον Palestra.
Με περίτεχνες, ευρηματικές, πρωτοφανείς λαβές, κατάφερε να φέρει πλάτη τον Pallestra στον 2:14 του δεύτερου γύρου και να τον νικήσει. Περιχαρής, έκανε τον γύρο του θριάμβου χειροκροτούμενος από το κοινό, πήρε το δώρο του, την εξόδου ομορφιάς οπτικών οριζόντων, αμαζόνα του τσίρκου Xena και καβάλα στο άλογο της χάθηκαν για μια δεκάλεπτη βόλτα στο δάσος που στόλιζε την ανατολική πλευρά της πόλης.


"The Wrestlers" 1899
Thomas Eakins

Δεν υπάρχουν σχόλια: