Τρίτη, Ιουνίου 09, 2015

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ (ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΦΗ)


Ο Μπελίσιμο ντελ Τόρο, παρκάροντας το μηχανάκι του στο υπόστεγο του σπιτιού του, είδε ότι η μία ρόδα έλειπε από τη θέση της. Με τη βοήθεια του Θεού, είχε καταφέρει να επιστρέψει σπίτι δίχως να κινδυνεύσει, και κυρίως να μην αντιληφθεί την ανεξήγητη απώλεια.

8 σχόλια:

Rosa Mund είπε...

Με τη βοήθεια το Θεού και της Παναγίας -μεγάλη η χάρη της- μιμείσθε τον Κενό (και όχι το κενό), μεσιέ;
Τον Ρεϋμόνδο Κενό;


Διευκρινιστικό

Σ’ ένα λεωφορείο (και να μη γίνει σύγχυση με το: Εσένα λέω, φορείο!), παρατήρησα (και όχι παρατύρισα) έναν τύπο μ’ ένα (και όχι τυπωμένα) καπέλο στολισμένο με (και όχι καπέλο στολής μένομε) ένα πλεγμένο κορδόνι (και όχι κορδωμένο πλεχτό). Είχε ένα λαιμό παρατεταμένο (και όχι ένα μελό παραπεταμένο). Οι άνθρωποι ήταν συνωστισμένοι (και όχι συν όστις μένει). Με κάθε απότομη κίνηση του οχήματος (και όχι οχύρωση του κινήματος), ο παραπλήσιος τον πατούσε (και όχι ο παραπατήσας τον πλησίαζε. Ο νεαρός έγινε άνω ποταμών (και όχι ο ποταμός έγινε άνω νεαρών), μόλις όμως άδειασε μετά μια θέση (και όχι μια άδεια σε μετάθεση), πηδώντας πήγε προς τα κει (και όχι ο πηδών ας πει μια προσταγή).

Αργότερα τον πήρε το μάτι μου που λες (και όχι αργό τεράτων πυρετό, μα τι μου λες), να μιλά με το φίλο του (και όχι να μήλα με το φύλλο του) για ένα κουμπί στο πανωφόρι του (και όχι για ένα αποκούμπι στο ανηφόρι του).

Ρεϋμόν Κενώ, Από τις ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΦΟΥΣ, μτφρ. Αχιλλέας Κυριακίδης

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

Προς Θεού! Να μιμηθώ τον Κενώ; Τι κενο-δοξία!
Απλά, επειδή δυσκολεύομαι στη σύνταξη (ευγενικά το γράφω) λέω κάποτε θα το πετύχω.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω -αν μου επιτρέπετε- πως η δεύτερη γραφή είναι η πιο πετυχημένη απο τις τρεις που έχετε ανεβάσει.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@Ανώνυμος
Σας επιτρέπω! Σας επιτρέπω!
Αλλά καλύτερα θα ήταν να είχα την γνώμη σας όταν δείτε και τις υπόλοιπες παραλλαγές τού συμβάντος. Αυτός ο αφηγητής δεν λέει να σταματήσει τις γλωσσικές εκδοχές της ιστορίας . Υπομονή.
Καλή σας μέρα μ’ ΄ένα μουσικό δώρο.
https://www.youtube.com/watch?v=_T8DjwLt_c4

Ανώνυμος είπε...

Αριστούργημα

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@ Ανώνυμος
Δεν γράφονται πια αριστουργήματα. Γίνονται, όμως, προσπάθειες να γραφτούν.

ΥΓ Αν είστε το πρόσωπο που του υποσχέθηκα ότι θα πάρει τα χρήματα που μου ζήτησε, αν γράψει στο σχόλιό του τη λέξη "Αριστούργημα", στείλτε μου τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαρισμού. Μόνο που χρειάζομαι μια Επιβεβαίωση στο e-mail μου ότι είστε το άτομο με το οποίο έκανα τη συναλλαγή. Μην πάνε αλλού τα λεφτά και αδίκως ο κόπος σας.

Ανώνυμος είπε...

Οχι, δεν είμαι το πρόσωπο αυτό που περιγράφετε. Απλώς μου αρέσει το ιστολόγιό σας

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

Ευτυχώς γιατί γλύτωσα τα χρήματα που έχω υποσχεθεί.