"Η επιτυχία του κουραμπιέ δεν οφείλεται στη συνταγή του, αλλά στην επιδεξιότητα του κατασκευαστή του. Δηλαδή, με λίγα λόγια, εξαρτάται από την κουραμπιεδοσύνη του δημιουργού του"
Από το λήμμα " Ο κουραμπιές", του βιβλίου "Δυνατότητες και χρήση της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης" του Αθανάσιου Χύμα, που κυκλοφορεί εκτός εμπορίου σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
2 σχόλια:
Χρόνια πολλά, μέρες που ΄ναι, και κάθε καλό σε σας και όσους αγαπάτε.
Να υποθέσω ότι αντιστοίχως η επιτυχία του μελομακάρονου εξαρτάται από τη ...μελομακαριότητα του δημιουργού του;
Ryuichi Sakamoto- Merry Christmas Mr Lawrence
https://www.youtube.com/watch?v=LGs_vGt0MY8
Σας εύχομαι κι εγώ Χρόνια Πολλά!
Να περάσετε καλά με αυτούς που αγαπάτε και βρίσκονται κοντά σας.
Όσον αφορά την επιτυχία του μελομακάρονου ο Χύμας αν και για άλλες συνταγές τα λέει χύμα και τσουβαλάτα για το μελομακάρονο αναφέρει μόνο τη συνταγή. Ίσως είναι κουραμπιεδόφιλος λόγω λογοτεχνικής παράδοσης.
Μουσική; Αν είστε σπίτι ακούστε "Κόσμος". Υπέροχες μουσικές!
Δημοσίευση σχολίου