Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2009

COPY KAI PASTE ΓΙΑ COPY KAI PASTE



Ο ιστολόγος είχε σκοπό να κατατροπώσει αυτά τα παιδαρέλια, τους φουκαριάρηδες σαλιάρηδες, τους γαλβανιζέ γκαζοτενεκέδες της μποκόσφαιρας, που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα λαμπρά πονήματα που δημοσίευε στο διαδίκτυο και τον είχαν καθιερώσει ως τον σέντερ φορ της διαδικτυακής κοσμετολογίας, άτομο εξόχου ευφυίας, κάργα διανοούμενος δηλαδή .Τα ατέρμονα σχόλια του, κυρίως, είχαν την παραδοχή των μεμυημένων, των επαιόντων, των θαυμαστών του, εν τέλει, που ο περιορισμένος κύκλος τους είχε αυξηθεί τελευταία, όπως έδειχνε ο δείκτης επισκεπτιμότητας, που τον είχε κολλήσει σα χαλκομανία στα μούτρα όσων τολμούσαν να αμφισβητήσουν τη διεισδυτικότητά του στην ιντερνετική μπλοκόσφαιρα.
Κατείχε την αρμαθιά των κλειδιών της κατανοήσης του λογοτεχνικού γίγνεσθαι, και επειδή το γνώριζε την κρατούσε σφιχτά σφαλισμένη στο πιο απόμακρο συρτάρι του μυαλού του, αυτοθαυμαζόμενος πως είχε καταφέρει να γίνει τόσο εκλεπτυσμένος και ακαταμάχητος οπαδός της λεβέντικης λογοτεχνικής αρχοντιάς.
Μακριά απ’αυτόν ο εντυπωσιασμός και οι ηχητικές τυμπανοκρουσίες. Σήμερα ήθελε να δώσει μια φιλοπαίγμονα διάθεση στα γραπτά του, να βάλει λίγο χιούμορ, ρε αδερφέ, να ξεφύγει από τη επανάληψη, από τη φυσική ροή των πραγμάτων με την αρχοντιά και την άνεση που τον διέκριναν, γεγονός που ανταποκρινόταν στο γούστο των ανυπόκριτων και δεδηλωμένων οπαδών του. Βέβαια έπρεπε, μην το ξεχνάμε, να είναι σαφέστατος, αποκαλυπτικός, πεντακάθαρος, ταυτόχρονα όμως διφορούμενος και παραπλανητικός , δεν θα ξέφευγε από τις αρχές του, αλλά λίγη τσαχπινιά και παιχνιδιάρα διάθεση δεν έβλαπτε. Υπήρχαν μέρες να επανέλθει στο σκωπτικό ύψος, το πολυσήμαντα σχόλια του, και τις επιβλητικές απαντήσεις του.
Όμως σήμερα έπρεπε να εξονυχίσει, να αναλύσει, να εξαρθρώσει, να κατακερματίσει, εις τα εξ ων συνετέθη, ο ορυμαγδός των απρόσκητων επισκεπτών της μακαριότητάς του, να ρίξει τον λίθο τού αναθέματος επί της κεφαλής κάθε αχάριστου, ειδικά μερικών πλανημένων αναγνωστών του, που ανερυθρίαστα, οι αλητάμπουρες, αμφισβητούσαν την οικουμενικότητα των σχολίων του.
Τράβηξε μια δυνατή ρουφηξιά από το τσιγάρο του. Η καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία του τον κατέκλυσε. Ασυμμάζευτη, ξεχύλιζε ακάθεκτη μαζί με τον καπνό που ξέφευγε από τον καταπιόνα του και απλωνόταν σε όλο του το σώμα. Το σεκλετισμένο βλέμμα του ακούμπησε στην οθόνη του υπολογιστή. Αδιαχώρητα ικανοποιημένος απ’ τον ευατό του, με τις ευλογημένες αθέατες δυνάμεις μετουσιωμένες σε απροσδόκητες εμπνεύσεις, έμπειρος καθώς ήταν, πατίκωσε το συναισθηματισμό και τις γλυκάντζες που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να επανέλθουν στο θυμικό του, τι διάολο, άνθρωπος ήτανε μην το ξεχνάμε, και με μια ζογκλερική εφευρετικότητα τις ξεπέταξε με συνοπτικές διαδικασίες στα λιμνάζοντα νερά της καλλιτεχνικής ιδιοσυγκρασίας του.
Είχε αυτοχαραχτηριστεί ο αμείλικτος τιμωρός κάθε ελεεινής συναλλαγής, απάτης, εμπαιγμού, σπουδαιοφανούς τιποτολογίας, και το ρόλο του έπρεπε να τον τιμήσει. Οι υφέσεις, οι συμβιβασμοί τσαλάκωναν το προφίλ που με τόσο κόπο, τόσα χρόνια, με αισθητική ποιότητα και δεινότητα, αισθητική ποικιλία, εξαντλητικά, είχε καλλιεργήσει και τον είχαν κάνει να ξεχωρίζει στο σταθερό και σεβαστό κεφάλαιο της λογοτεχνικής παραγωγής, με το ταλέντο του και την μεθοδικότητά του. Ώρες διαρκούς, ανελέητης και εξαντλητικής περισυλλογής δεν θα πήγαιναν χαμένες. Η επιβλητική εικόνα του θα παρέμενε ατσαλάκωτη άσχετα αν κάποιοι παπάρες, υστερικοί και κοθώνια που δεν είχαν ιδιόκτητο έργο να προβάλουν, είχαν τα κότσια να αμαυρώσουν την προσφορά του. Η απάντησή του θα ήταν συντριπτική και τελειωτική αλλά κυρίως εντυπωσιακή. Θα μπορούσε να ειρωνευτεί, να σαρκάσει, να μαστιγώσει, να κάνει παρατηρήσεις, υποδείξεις, αλλά αυτά δεν ταίριαζαν σε κάποιους καλά πληροφορημένους αγράμματους που έγραφαν ανοησίες, παραδοξολογίες, κούφιες λέξεις που δεν ήξεραν καν τι σήμαιναν. Το κακόγουστο απόστημα από δύσοσμες και καπνογόνες φούσκες χρειαζόταν δραστική αντιμετώπιση, ο απαίδευτος αντίπαλος έπρεπε να νικηθεί με νοκ ντάουν. Ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει, έστω και με απειλές και εκβιασμούς, αν η κατάσταση ξέφευγε από τα στιβαρά χέρια του. Δεν θα άφηνε κανέναν να παίξει στο γήπεδό του, να εισβάλει απρόσκλητος ο κάθε τυχάσπαρτος, που με θράσος, ο αλιτήριος, και κακεντρέχεια, πετούσε αβέρτα μπάγκα ασήμαντα κειμενάκια . Η άνετη σιγουριά επανήλθε στο πρόσωπό του. Το μυστηριακό βάθος του βλέμματος, που χάριζε η επίμοχθη εσωτερική ζωή, αυτή τη φορά άφησε το κενό του υπολογιστή και ακολούθησε τους κύκλους του καπνού του τσιγάρου του. Ο εξαυλωμένος προφήτης της διαδικτυακής πασαρέλας τούς είχε στο χέρι του αυτούς τους κασιδιάρηδες που τόλμησαν να σηκώσουν το σταφιδιασμένο κεφάλι τους. Στρογγυλοκάθησε στην καρέκλα του, έβγαλε από τη φαρέτρα του το βαρύτατο πνευματικό οπλισμό του, η θερμαντική εικόνα που εξέπεμπε στα ιστολόγιά του μεταφέρθηκε στην πραγματικότητα του γραφείου του, ο πολυφίλητος ευατός του τού έκλεισε πονηρά το μάτι και, άρχισε να γράφει.

21 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!
Σαν να βλέπω τον ήρωά σας! Τόσο ζωντανή περιγραφή! Χαχαχαχαχαχαχαχα
Μπροστά μου τον έχω...
Δεν έχω λόγια... Ειλικρινά εύγε!

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Τελικά,ό,τι μπορεί ο καθένας κάνει σ'αυτή τη ζωή!...Έτσι ή αλλιώς,η ουσία είναι να αφήσει πίσω του τη σφραγίδα της ύπαρξής του;...:)

Καλημέρα

Pellegrina είπε...

Άνθρωπε άνθρωπε...
Τι είναι η "λεβέντικη λογοτεχνική αρχοντιά";

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@μαριάννα
Το είχα αναρτήσει πριν ενάμισυ χρόνο, όταν δεχόσασταν τις εμετικές επιθέσεις του Κακαουνάκη του διαδικτύου.
Χαίρομαι που σας θυμίζει το γνωστό-άγνωστο, κοινώς ανώνυμο.
Σας ασπάζομαι(τα φιλιά απαγορεύτηκαν από τον Χ2).

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@η ψυχή μου το ξέρει
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Σας φιλώ(κι ας το απαγορεύει ο Χ2)

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@pellegrina
"Λεβέντικη λογοτεχνική αρχοντιά" είναι η αυτάρκεια του επηρμένου λογοτέχνη. Είναι αυτή που διαχωρίζει την ευπρέπεια από την αλαζονεία.
Υποκλίνομαι επί δύο(δις)

Γρηγορης Αντωνοπουλος είπε...

Και πάλι ένα δυνατό κείμενο. Μ' αρέσει όπως γράφεις.
Καλησπέρα.

Ανώνυμος είπε...

Να έχετε υποψιν σας πως άτομα καθόλα ευηπόληπτα (διαδικτυακώς) παρουσιάζουν μεγάλη ψυχοπαθογένεια. Κοινώς υπάρχουν κάτι σιγανά ποτάμια που είναι παναγία βοήθα. Οι βδέλλες είναι πεταλουδίτσες μπροστά τους.

ρ.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@Γρηγόρης Αντωνόπουλος
Σας ευχαριστώ κ.Αντωνόπουλε.
Καλό βράδυ

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...


Σας ευχαριστώ για την υπόδειξη. Θα το έχω υπόψη μου.
Καλό βράδυ

μαριάννα είπε...

Απαγορευμένος ο Ιανός, απαγορευμένα και τα φιλιά; Οποίον ξενέρωμα! Ηηηη αποστείρωσις! Φοβικά άτομα καλέ μου. Τοξικά.
Τι επιτρέπεται δηλαδή μόνο το γλείψιμο στον πατερούλη; :)))))))))

Σας στέλνω πολλά και σβουριχτά φιλιά! Οι απαγορεύσεις μ' εξιτάρουν... :))))))))))

Ανώνυμος είπε...

μην αφήνεις να σε τρομάζουν οι ζηλιάρηδες. συνέχισε.έχεις για όπλο το χιούμορ ως δύναμη που δεν έχουν οι ανώνυμοι κύψαντες. (έξυπνο κειμενο).

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@μαριάννα
Δέχομαι τα σβουριχτά φιλιά, έστω και εξ αποστάσεως.
Μα ο πατερούλης δεν είναι ο πατερούλης επί δύο;

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@vavou
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η προσπάθεια ωρισμένων "ανώνυμων" να πλήξουν την ελευθερία της έκφρασης, κρατάει αρκετό καιρό. Πάνε περίπου δύο χρόνια. Προσπάθησαν να με λοιδωρήσουν, να με ειρωνευτούν, να με απαξιώσουν, λες και κάνω τίποτα σπουδαίο. Παρακολουθούν μέχρι και τα ορθογραφικά λάθη και τις γραμματικές αβλεψίες μου. "Οι πυγμάχοι της ξεφτίλας" εξαντλώντας όλο το χυδαιολόγιό τους, δεν κατάλαβαν ότι το μόνο που κάνω είναι να ιστορώ το κενό μέσα μου.
Σας καληνυχτίζω

μαριάννα είπε...

:))))))
Όχι. Άλλος είναι ο Προκόπης κι άλλος είν' ο Νευροκόπης. Νευροκόπης είναι ο ήρωάς σας και διώκτης μου. Ο Προκόπης είναι της προσκολλήσεως. Μαθητής και κρυφοθαυμαστής του πατερούλη Νευροκόπη. Γελάω...
Ο Προκόπης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια. Πολύ φανφάρα λέμε. Με τις πράξεις... κότα. χαχαχαχαχαχα

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@μαριάννα
Μα τέτοια κλωνοποίηση; Απίστευτο μου φαίνεται. Τέλος πάντων, όλες οι κλανιές ίδιες είναι.
Καλημέρα σας.

Johnny Panic είπε...

Τςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς(τσιτσίρισμα από το καυστικό οξύ της γραφίδας σας!)
Απολαυστικό το κείμενο!

ΥΓ:Ποιός είναι ο Κακαουνάκης του διαδικτύου;

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

Σ'ευχαριστώ ετερώνυμε.
Ο Κακαουνάκηδες είναι αρκετοί, ο πρύτανης μόνο ένας. Δυστυχώς δεν μπορώ να τον αναφέρω αλλά αν έχετε το κουράγιο και την όρεξη να μεταφερθείτε σε παλαιότερες αναρτήσεις μου θα τον καταλάβετε.
Σας καληνυχτίζω.

Johnny Panic είπε...

Στα "σχόλια" του πρύτανη πρυτανεύει η χαμερπής χυδαιότητα...Μπλιαχ!

Σας καλημερίζω!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@Ετερώνυμος
Ο πρύτανης δικαίως κατέχει την έδρα. Την κατέκτησε με τον ιδρώτα του και την πνευματική του παθογένεια. Όχι σαν κάτι άλλους που χρησιμοποίησαν αλλότρια μέσα για να πιάσουν τις καρέκλες συγκλήτου.
Καλό βράδυ

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@vavou
Σε ποιον απευθύνεστε αγαπητέ; Τέτοια μηνύματα, ευτυχώς, δεν δημοσιεύω.
Την καλησπέρα μου