Κυριακή, Μαρτίου 08, 2020

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 12η



12) Με ύψος 1,62 ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, πενηνταοχτώ χρόνια τώρα, έχει αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής και τα έχει καταφέρει καλά. Τώρα πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί τη μεταμόρφωσή του, η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα ξυπνώντας το πρωί Κυριακής της 8ης Μαρτίου 2020, το ύψος του να φτάνει το 1,83, είναι δικό του θέμα.
Η δημοσίευση της είδησης δεν δίδεται με σκοπό τη δυσκολία προσαρμογής του Κυριακόπουλου στις νέες συνθήκες ζωής, αλλά στην δυσπιστία του αναγνώστη να αποδεχθεί την είδηση ως αληθινή. O αναγνώστης έχει να διαχειριστεί μια πληροφορία που δεν ταιριάζει στην αλληλουχία προκαθορισμένων νοητικών συνειρμών, οι οποίοι καθορίζουν τον τρόπο και τα όρια πρόσληψης του κόσμου, στον οποίο συμμετέχει ως μέλος της κοινωνικής και ταξικής διάρθρωσής του. Η διαχείριση εκ μέρους του δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι δεν προσδιορίζεται από την οικεία και αναγνωρίσιμη εικόνα της πραγματικότητας. Δεν έχει να διανύσει την απόσταση μεταξύ Άνω και Κάτω Ραχούλας Κρητηνίας, ούτε να αλλάξει την τελεία με άνω τελεία ή το αντίστροφο, πράξη η οποία θεωρείται σχετικά προσβάσιμη από την σωματική και νοητική συγκρότησή του, αν και κανείς δεν ξέρει.
Ο αναγνώστης χρειάζεται να διαθέτει ανεπτυγμένη ικανότητα προσαρμογής ευρύτερου γένους, ώστε, παραδείγματος χάριν, από περιπατητής στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, να βρεθεί επιβάτης σε ιπτάμενο χαλί στην πτήση Αθήνα-Βουκουρέστι. Μόνο τότε, θα μπορέσει να ακούσει τα κουδουνίσματα μιας παιγνιδιάρας πραγματικότητας, και το μακρόσυρτο "ααααααααααααααααα» που θα εκφωνήσει, δεν θα δηλώνει έκπληξη, αλλά κατανόηση και αποδοχή.



"Winged Old Man with a Long White Beard" 1900
Odilon Redon


Δεν υπάρχουν σχόλια: