Τρίτη, Απριλίου 09, 2019

Ο ΦΛΟΡΕΝΤΙΝ ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ(ΟΡΙΣΤΙΚΟ)



Εκνευρισμένος από την είδηση*, πιάνει την Υδρόγειο σφαίρα, που κοσμεί το πάνω ράφι της δρύινης σύνθεσης τοίχου “Sonoma”, και, απαράμιλλα έξαλλος, την εκσφενδονίζει με μανία, δίχως αιδώ, στην έντρομη μηχανική τυφλόμυγα, που κατασκεύασε με τόση υπομονή και επιστημονική γνώση, η οποία αιφνιδιασμένη από την απρόσμενη πράξη τού εφευρέτη-κατασκευαστή της, την δέχεται, δίχως την παραμικρή αντίδραση στο κεφάλι, που αποκόπτεται από το σώμα της, μ’ένα καμπυλωτό άλμα κυλάει στο πάτωμα, σταματά ακίνητο, απορημένο, ενημερωμένο επαρκώς για τη σκοτεινότητα της ανυπαρξίας.

Ο Φλορεντίν Σουσάμι, ήρεμος, συνεπής στο ρηγιούνιον με τον ενεστώτα χρόνο, ανοίγει το ραδιόφωνο κι ακούει Γιώργο Τράγκα, καπνίζοντας δημαγωγικά. 




*Ο Φλορεντίν Σουσάμι το πρωί της Τετάρτης, 13 Φλεβάρη 2019, πληροφορείται πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ότι η περίοδος περιστροφής της γης περί τον άξονά της είναι 24 ώρες, 56 λεπτά και 4,09 δευτερόλεπτα, και ότι εκτός από την ημερήσια περιστροφής της γύρω από τον άξονά της, η Γη κάνει και μία ετήσια περιφορά γύρω από τον Ήλιο, που διαρκεί 365,2564 μέσες ηλικιακές ημέρες, δηλ. 365 μέρες, 5 ώρες, 48 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.



"Radio Man" 1987
Nam June Paik

Δεν υπάρχουν σχόλια: