Τρίτη, Απριλίου 14, 2015

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ


-Μαμά, μαμά την έλεγε ακόμα και τώρα που πάτησε τα σαράντα, βρήκα ένα νεκρό στο φλιτζάνι μου με το τσάι!
-Μα τι έχεις πάθει Νικόλα, προχθές μας έλεγες ότι βρήκες αυγά τηγανιτά στις κάλτσες σου. Το άλλο με τον Περπέρογλου στο λεωφορείο, το ξέχασες; Την Τετάρτη που σου τηλεφώνησε ο πατέρας σου, του είπες ότι ο Περπέρογλου πήρε τη θέση σου στο λεωφορείο, αν και είχες προτεραιότητα. Ναι, ο αθλητής. Ξέρεις, βέβαια, ότι ο παίζει μπάσκετ στην Τουρκία, αλλά το παραβλέπω. Αλλά ο Περπέρογλου σε λεωφορείο; Ανησυχώ, μαζί και ο πατέρας σου. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς, σε παρακαλώ.
Ο Νικόλας έκλεισε το τηλέφωνο, απογοητευμένος από μια ακόμη απόρριψη,  έλυσε τον Loucarno από το πόδι της αράχνης, που τον είχε δεμένο όση ώρα τηλεφωνούσε, και βγήκαν για την βραδινή τους βόλτα.

Το έργο "RM 669" είναι του Doug Wheeler 


4 σχόλια:

Rosa Mund είπε...

..."Την άλλη τη μέρα, πάλι μοναχός μου ήμουν στο σπίτι, κι είπα από μέσα μου. Καλά που είμαι και μοναχός μου, είπα. Γιατί κι ο Στέργιος να 'ταν, κι ο Βαγγέλης, εγώ πάλι μοναχός μου είμαι, κι όλα μες στο κεφάλι μου βρίσκονται. Ακόμα και τα Γιάννενα, κι αυτά, μες στο κεφάλι μου τα 'χω. Αλλά κι αυτοί που είναι απόξω απ' το κεφάλι μου, καλοί είναι, λέω, γιατί κι αυτοί μες στο δικό τους το κεφάλι, πάλι μοναχοί τους θα 'ναι. Όταν είμαστε όμως όλοι μαζί, αλλιώτικοι είμαστε. Γιατί εγώ είναι εγώ, κι ο Βαγγέλης είναι ο Βαγγέλης. Ο Στέργιος πάλι είναι άλλος, κι άλλος είναι ο πατέρας του Βαγγέλη.
Όλοι μαζί όμως, η Ελλάδα είμαστε. Γιατί, η Ελλάδα είναι και πιο μεγάλη απ' τα Γιάννενα. Αλλά και τα Γιάννενα, Ελλάδα πάλι είναι κι αυτά"...

(Ο Λούσιας -Νίκος Χουλιαράς)


ΥΓ. Χρόνια πολλά!
Πώς είστε;

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

Χρόνια Πολλά!
Θαυμάσιο σχόλιο από τον αγαπημένο "Λούσια". Τι μου θυμίζετε τώρα; Τα χρόνια της αθωότητας. Που να 'ναι τώρα αυτό το βιβλίο; Τέλος πάντων, είμαι καλά και για να το επιβεβαιώσω σας χαρίζω αυτό.
https://www.youtube.com/watch?v=tEMTIRn9ApI
Εσείς;

Rosa Mund είπε...

Βιβλίο ακριβοπληρωμένο "Ο Λούσιας", (δρχ. 250, τη στιγμή που τα άλλα είχαν το πολύ 180 δρχ.) τότε, πολύ με είχε ζορίσει οικονομικά η αγορά του, θυμάμαι. Τώρα κοσμεί τη βιβλιοθήκη μου. Κάποια στιγμή θα το ξαναδιαβάσω. ΚΑΙ αυτό. ΚΑΙ "Το τενεκεδένιο ταμπούρλο".

Το μόνο αξιόλογο πράγμα, που έκανα πριν το Πάσχα, ήταν ότι είδα την παράσταση "Πάσενοβ ή Ο Ρομαντισμός"(Υπνοβάτες).

Rhapsody of Fire & Christopher Lee - Magic of Wizard's Dream
https://www.youtube.com/watch?v=z16_mx1edG0&feature=em-share_video_user

Σειρά σας!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

Πρώτον:
https://www.youtube.com/watch?v=ymWfl86Mybg
Δεύτερον:
"Τα μυστήρια της Μαδρίτης", μέρες Άγιες που ήταν.
Τρίτον:
"10000 Km", "Magical girl"
(πολύ Ισπανία έπεσε)
Τέταρτον και σπουδαιότερο:
Αρνί και κρασί